GUIDE INSTRUKTØR

1. Kom i gang

 1. Last ned appen fra App store eller Google play.
 2. Velg instruktørkonto
 3. Logg inn med brukernavn og passord eller klikk på «Registrer deg her» dersom du ikke allerede har en instruktørkonto.

 

2. Opprett instruktørprofil

 1. Fyll inn personalia, du må være over 18 år for å registrere profil.
 2. Bedriftsnavn og organisasjonsnummer
 3. Velg passord. Dette må inneholde minst 8 tegn og minst tre av følgende: stor bokstav, liten bokstav, tall eller spesialtegn.
 4. Godta vilkår og avtale for bruk av tjenesten
 5. Vi sender deg en e-post innen kort tid der du kan verifisere eposten din, dette kan ta noen minutter.
 6. Dersom du ikke finner eposten, sjekk spam/søppelpost eller ta kontakt.
 7. Trykk på lenken i e-posten fra din telefon for å verifisere.

 

3. Tilpass profil

 1. Velg «Profil»
 2. Trykk på blyanten oppe i høyre hjørne for å redigere
 3. Velg ønsket profilbilde, dersom du ikke har gitt appen tilgang til ønskede bilder kan du gå inn på innstillinger i telefonene, bla ned til du finner FLXBL, velg FLXBL og angi ønsket tillatelse for bruk av bilder
 4. Skriv en kort introduksjon om deg selv
 5. Fyll inn dine treningsinteresser
 6. Hvis du har relevant sertifisering, kan du laste opp bilder av inntil 3 stk.
 7. Legg til lenker til dine sosiale medier profiler hvis du ønsker det.

   

  TIPS!
  Det er viktig at du lager en så god profil som mulig når du oppretter en konto. Deltakere som ikke har trent med deg før ønsker å kunne finne informasjon som er relevant. Velg et bilde der man ser deg godt, slik at de kjenner deg igjen når de kommer på timen. Beskriv deg selv i introduksjonen, legg til kort tekst om interesser og hvilken type treninger du tilbyr. I tillegg kan du legge til link til sosiale medier og laste opp bilde av ulike sertifiseringer du har.

  Hvordan legge til linker fra sosiale medier?

  Dersom du trenger tips til hvordan du finner url til dine profiler finner du det her:

   

  Legg til lenke til Facebook:

  Gå inn på FB-profilen din. Trykk på de tre prikkene til høyre, rett under profilbildet ditt. En pop-up meny åpnes og nederst står det Din profillenke og kopier lenke. Trykk på kopier lenke og lim så denne inn på din FLXBL Instruktørprofil.

   

  Legge til lenke til LinkedIn:

  Gå inn på din LinkedIn profil. Trykk på de tre prikkene til høyre i bildet under ditt profilbilde og tittel. Velg Kontaktinformasjon. Under Din profil ligger din LinkedIn url. Kopier denne og lim inn på din FLXBL profil.

   

  Legge til lenke til Instagram:

  Alle Instagram profiler følger det samme systemet og er som følger: https://www.instagram.com/username,

  Så bare kopier følgende: https://www.instagram.com/ og legg til ditt brukernavn

 

4. Opprett utbetalingsmetode

Før du kan legge ut timer i FLXBL må du opprette en utbetalingsmetode. Betalingssystemet vi bruker er Stripe. Her må du legge inn informasjon om ditt foretak og bankkonto som du ønsker å få utbetalt penger til. Når dette er gjort er du klar til å legge ut timer i FLXBL!

 

5. Lage stripekonto

Følg stegene under for å legge til ditt enkeltpersonforetak eller AS.

1. I appen går du til din Profil og ruller helt ned til Innstillinger.
2. Der velger du Utbetalingsmetode og Legg til.
3. I neste vindu må du legge til mobilnummer og e-post adresse.
4. På land velger du Norge og Bedriftstype: enten enkeltpersonforetak eller selskap dersom du har et AS (denne beskrivelsen gjelder for enk.)
5. Personopplysninger:
• Folkeregistrert navn på person
• Fødselsdato
• Hjemmeadresse (pass på at du fyller ut Adresselinje 1)
• E-post og telefonnummer dersom dette ikke er ferdig utfylt

6. Bransje: f.eks. Personlige tjenester → Helse- og velværecoaching
Deretter Bedriftens webside, MEN dersom du ikke har noe nettside kan du velge å enten legge til link til bedriftens sosiale medier-profil eller velge å legge til en produktbeskrivelse i stedet. F.eks. «Salg av tjenester som kurs og enkelttimer for grupper inne treningsvirksomhet.»

7. Utbetalingsdetaljer. Legg til kontoen der du vil motta utbetalingene dine, dette legges til med ditt IBAN nummer og dette finner du på din banks hjemmeside, f.eks. her: IBAN | Finn ditt IBAN | SpareBank 1 SR-Bank.

8. I noen tilfeller kan du bli bedt om å oppgi ID-verifisering eller Verifisere din adresse, følg da instruksjonen som blir gitt.

9. Gå gjennom opplysningen. Til slutt blir du bedt om å sjekke at opplysningen du har lagt inn er riktige. Når du har gjort dette trykker du på Ferdig.

10. Gratulerer! Du er nå klar til å ta imot betalinger fra FLXBL

 

Dersom du har et AS er det litt annen informasjon du vil bli bedt om å fylle ut og vi kommer til å legge det inn her etter hvert. Kontakt oss gjerne dersom dette er tilfellet for deg og du behøver vår hjelp. Dersom du er ansatt i et AS må du få bedriftsleder til å fylle ut deler av informasjonene for deg.

 

6. Lag ny time (Kurs, singel, regelmessig)

Når du skal legge ut treningstime i FLXBL kan du velge å starte fra scratch eller benytte en mal du har laget tidligere.

Vi begynner med hvordan du lager en time fra scratch.

For å kunne legge med bilder på timene du legger ut må du gi FLXBL tilgang til dine bilder, dersom du ikke har gjort dette da du opprettet kontoen din kan du gjøre dette gjennom innstillingene på telefonen din.

Dersom du ikke bruker et eget bilde, vil timen få et «default»-bilde som er representativt for den kategorien du har valgt.

Navn på aktivitet er det neste feltet, dette er det første deltakere ser og bør si noe om hva slags time det er.

Deretter legger du til en beskrivelse av timen. Prøv å beskriv så godt som mulig hva timen innebærer, hvem den passer for, hvor de skal møte osv. Skriv heller for mye enn for lite.

Her kan du også legge til f.eks. telefonnummeret ditt, hvis du tror det er vanskelig for deltakere å finne frem.

Det finnes tre ulike måter å legge ut timer på:

·       Single: dette er en enkelt time som kan legges ut senest 6 timer før oppstart. Her melder deltakerne seg på en og en time

·       Regelmessig: dette er tilsvarende en single time, men dersom du holder samme time hver uke er det enklere å legge ut på denne måten, da holder det å gjøre det en gang😊 Her må deltakerne likevel melde seg på time for time.

·       Kurs: Her melder deltakere seg på en kursrekke som går over flere ganger. De betaler hele kursavgiften før oppstart. Fristen for å legge ut et kurs er 6 dager før første kursdato.

 

For alle type timer vil deltakerne få en melding/Notification i forkant av treningen, 1 time før oppstart. De vil også få muligheten til å evaluere timen etter at den er ferdig.

 

 

7. Del en time

Når du er inne på en time kan du velge å dele denne med andre. Dette gjør du ved å trykke på de tre prikkene oppe i høyre hjørne og deretter trykke på symbolet for å dele. Du får da valget mellom å dele timen med link til appen via SMS, Messenger, Facebook, e-post, o.l. Slik kan du enkelt invitere deltakere til din trening!

 

8. Påminnelse til deltakere

En time før hver trening vil det sendes ut en påminnelse til deltakere melding/Notification.

 

9. Evaluering av time

Etter hver trening vil deltagerne få mulighet til å evaluere timen. Dette skjer ved at de får en push-notification med link til et skjema. Se bildet.

 

10.Lagre/Slette mal

Du kan lagre en mal når du holder på å lage en time eller du kan gå inn på en trening du allerede har lagt ut og lagre en mal fra denne. Den første metoden krever kun ett stepp og den andre krever to step.

Metode 1: Gå på «Opprett aktivitet» og velg opprett ny. Når du har fylt ut obligatoriske felt, kan du velge «Lagre mal» ved å trykke på de tre prikkene oppe i høyre hjørne. Deretter kan du velge å fortsette å editere timen, eller gå tilbake til opprett aktivitet. Nå ligger malen din under «Bruk lagret mal»

Metode 2: Dersom du allerede har lagt ut en time uten å lage en mal, kan du enkelt gå inn på «Kommende», der velger du den timen du ønsker å lage en mal fra. Når du er inne på timen trykker du på prikkene i høyre hjørne, velger blyanten for å redigere time. Deretter, når du er i redigeringsmodus, velger du på nytt de tre prikkene i høyre hjørne og velger lagre mal.

 

 

11. Slette mal

Det er to måter å slette en mal en på.

Metode 1: Gå inn på den malen du ønsker å slette via: «Opprett aktivitet», «Bruk lagret mal» og velg den malen du ønsker å slette. Inne i malen kan du trykke på de tre prikkene i høyre hjørne og velge «Slett mal»

Metode 2: Gå inn på «Opprett aktivitet», «Bruk lagret mal», i listen over dine maler finner du den malen du ønsker å slette og deretter trykker du og holder. Du får da et spørsmål om du ønsker å slette malen eller avbryte. Velg «Slett» for å slette.

12. Bytte mellom instruktør og deltakerprofil

For å bytte mellom instruktør og deltakerprofil velger du «Profil» i hovedmenyen nederst på skjermen, deretter kan du velge mellom Instruktør/Deltager øverst på skjermen. Du kan bruke samme e-postadresse til begge kontoer.

13. Notifications

Dersom du tillater at appen kan sende deg varsler vil du få en påminnelse/notification 1 time før timen starter.

Dersom instruktøren gjør endringer i timen vil du få en notification om dette og om hva som er endret. Du kan videre gå inn i appen og finne timen for å sjekke endringer.

14. Kansellert time

Dersom en instruktør kansellerer en time vil du automatisk få refundert beløpet du har betalt.